Köp- och leveransvillkor

Priser

Alla priser du ser på Lekdax.com är inklusive moms. På beställningar tillkommer en fraktavgift. Mer information om fraktavgifter hittar du under rubrikerna "Frakt" och "Reklamation” samt ”Ångerrätt". Förutom detta tillkommer inga andra skatter eller avgifter.

Beställ online och hämta i butik

Beställ dina varor i våran webbshop, välj hämta i butik och betala med Klarna.
Vi plockar ihop dina varor och du får ett sms när din order finns redo att hämtas.
När du kommer till butiken kan du komma in till oss och hämta dina varor eller parkera utanför och ringa oss på 0121-13230 så kommer vi ut med din order. 

1. Tryck Köp på varan du vill köpa.

2. Gå till kassan och kontrollera att din beställning stämmer.

3. Bocka i " Hämta i vår butik" (frakten stryks).

4. Välj betalsätt och slutför köp.

5. Vi skickar ett SMS när din order är redo att hämtas. Vi gör detta så fort vi kan och vi räknar med att ha din order klar inom 1 timme.

6. När du kommer till butiken kan du komma in till oss och hämta dina varor eller parkera utanför och ringa oss på 0121-13230 så kommer vi ut med dina varor.

För utlämning samma dag ska ordern vara lagd senast 1 timme innan butiken stänger.
Lägg order senast kl 17.00 vardagar och kl 13.00 lördagar.
Butikens öppettider är vardagar kl 10-18 och lördagar kl 10-14. 

Observera att butiken endast finns i Söderköping! I övriga delar av landet levererar vi till närmsta DHL service point. 

 

Betalningsalternativ

- Klarna Checkout
Klarna Checkout gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på nätet.
Med Klarna Checkout kan du välja att betala via faktura, kort, konto eller banköverföring. 

Leveranstid

Normal leveranstid är mellan 1-2 arbetsdagar men i vissa fall upp till 5 dagar. Vi packar och skickar ditt paket oftast samma dag (vardagar) om vi fått in ordern innan kl 11.00. I annat fall lämnar ditt paket oss dagen efter att beställningen är gjord. OBS! Vid högsäsong som innan Jul kan det ske en viss försening innan paketet lämnar oss (1-2 arbetsdagar) speciellt på måndagar. Vi kan dock inte garantera att du får din beställning inom 5 arbetsdagar, eftersom vi inte styr över DHLs leveransvillkor. 

Leverans före jul? Beställ senast tisdag 17e december. 

Avisering skickas i första hand ut som sms. Om du inte har fått en avisering inom 5 arbetsdagar - var god kontakta oss på mejl info@lekdax.com eller använd kontaktformuläret på hemsidan.

Leveranssätt

Vi skickar beställningar med DHL, paketet hamnar hos ditt närmsta DHL servicepoint ombud. Försändelsen når normalt mottagarens DHL SERVICE POINT nästa vardag efter godsets inlämnande (beroende på tidpunkt för inlämnandet). Vissa orter kan dröja ytterligare en eller två vardagar beroende på var godset skickas från samt var mottagarens SERVICE POINT ligger.  Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget. 

OBS! För att hämta ut ditt paket KRÄVS giltig legitimation. Beställ inte i barns namn om barnet ej har legitimation.

I appen Mina Paket kan du enkelt spåra dina paket, få löpande information och aviseringar om var ditt paket är och när det finns att hämta.

    

 

Frakt

Paket upp till 5 Kg kostar 49 kr, paket upp till 20 kg kostar 79 kr. Paket över 20 Kg kostar 150 kr.

Avhämtning i butik

Väljer du avhämtning i butiken i Söderköping så slipper du fraktkostnaden.
Du kommer få ett mejl eller sms när din vara finns att hämta i Söderköping, detta kan ta upp till ett par arbetsdagar.

Reklamation

Lekdax tillämpar Konsumentköplagen (1990:932). Reklamationen ska göras inom skälig tid från det att köparen upptäckt felet. Inom två månader är alltid skälig tid. En reklamation ska göras senast tre år från försäljningstillfället. Om ni upptäcker något fel på varan ska ni kontakta oss på info@lekdax.com så fort ni upptäcker felet. Vi byter ut en vara om vi anser att den är felexpedierad eller skadad, och då står vi naturligtvis även för returfrakten. Observera att vi endast står för returfrakten när du använder fraktlappar som du fått av oss. Det är därför mycket viktigt att du kontaktar oss och får ärendet godkänt innan du skickar tillbaka varan.  Väljer du att själv skicka varan i retur till oss utan att du fått ärendet godkänt och mottagit fraktlappar från oss så har vi inte möjlighet att ersätta dig för fraktkostnaderna.
När en reklamation har godkänts skickar vi ut en ny vara och om varan inte ska bytas ut får ni en återbetalning inom 30 dagar.


För att göra en reklamation kontaktar du oss på order@lekdax.com . Ange ordernummer och anledning till retur. Bifoga gärna bilder och videoklipp på felet för att vi snabbt ska kunna hantera ärendet.

 

Ångerrätt

Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits. (Gäller ej vid special beställda varor). Vi följer Konsumentverkets rekommendationer. Om du ångrar ditt köp och vill skicka tillbaka en produkt till oss får du själv stå för returfrakten. Vi erbjuder en retursedel för en kostnad motsvarande returfrakten på ordern. Vi betalar sedan tillbaka ditt köpbelopp senast inom 30 dagar efter att vi mottagit ditt paket och returen är godkänd. Ångerrätt gäller inte för en vara om eventuell plombering eller försegling har brutits. Om du ångrar ditt köp ber vi dig att kontakta oss via info@lekdax.com. Märk meddelandet med rubriken ”Ångerrätt: Ordernr”. Vi behöver ditt namn och produktens namn, samt ditt ordernummer för att vi ska kunna hjälp dig så snabbt och smidigt som möjligt. 

OBS! Outhämtat paket är inte ett ångrat köp!

 

Skador på paket och ej uthämtade paket

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta. Be ombudet notera skadan innan du signerar för leveransen eftersom du annars godkänner paketet i befintligt skick. Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Detta måste ske inom 7 dagar. Kontakta sedan oss på info@lekdax.com , beskriv skadan och bifoga bilder eller videoklipp för att vi ska kunna göra en bedömning.

Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss, så fakturerar vi dig 350 kr för frakt och vårt arbete med hantering av varorna.

 

Integritetspolicy

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i GDPR ( Dataskyddsförordningen).
Lekdax bryr sig om din personliga integritet. För att kunna erbjuda våra produkter och tjänster behöver vi behandla era personuppgifter. Vi värnar om din integritet och samlar inte in fler uppgifter än vad som behövs. Vi säljer heller inte vidare uppgifterna till tredje part. Genom att beställa eller använda Lekdax produkter eller tjänster accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Har du några frågor om vår dataskyddspolicy kan du alltid kontakta oss på info@lekdax.com .

 

SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans, övrig kommunikation som rör din order eller marknadsföring. Om sms senare inte önskas kontaktar du oss via mejl för att avregistrera numret.